Vacature - Casemanager - werken bij DJI (2024)

Vacature - Casemanager - werken bij DJI (1)

Er zit meer achter

Als casemanager bij PI Heerhugowaard ben je verantwoordelijk voor het beoordelen van risico’s, het toezicht houden op het detentie- en reintegratieproces van gedetineerden en het informeren van collega’s over de voortgang en uitkomsten.

Standplaats: Heerhugowaard Aantal uur: 32 - 36 Maandsalaris: € 2.945 - € 3.954 Vakgebied: Begeleiding en bewaring Opleiding: Bachelor - HBO Reageren voor: 11-07-2024 Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Als casemanager bij PI Heerhugowaard ben je verantwoordelijk voor het beoordelen van risico’s, het toezicht houden op het detentie- en reintegratieproces van gedetineerden en het informeren van collega’s over de voortgang en uitkomsten.

Standplaats: Heerhugowaard Aantal uur: 32 - 36 Maandsalaris: € 2.945 - € 3.954 Vakgebied: Begeleiding en bewaring Opleiding: Bachelor - HBO Reageren voor: 11-07-2024 Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Bewaar vacature Vacature bewaard

Casemanager Vragen? Direct solliciteren

Jouw werk als
Casemanager

 • Een grote mate van zelfstandigheid waarbij je wel kunt terugvallen op je collega’s binnen een goed geolied team.
 • Alle procesinhoudelijke begeleiding van een gedetineerde, inclusief advisering bij overplaatsing, de detentiefasering of over het verlof.
 • Regelmatig overleg met andere afdelingen om de ontwikkeling en eventuele knelpunten te bespreken.
 • Het eerste aanspreekpunt naar buiten en dus het gezicht voor ketenpartners en veiligheidshuizen.
 • Doorgroeien tot bijvoorbeeld senior casemanager behoort tot de mogelijkheden.

Als casemanager ben jij verantwoordelijk voor de intramurale detentie van gedetineerden. Een omvangrijke taak waarin jij het hele detentie- en re-integratieproces onder je hoede hebt. Daar sta je niet alleen voor, je krijgt hulp van de administratief medewerker backoffice en je spart met het hoofd van jouw afdeling. Om te zorgen dat je continu het overzicht hebt en beschikt over de juiste informatie, heb je veel contact met andere afdelingen en externe ketenpartners (bijvoorbeeld de reclassering en de afdeling nazorg van een gemeente). Deze input gebruik je voor het beoordelen van risico’s en gedrag bij advisering over het toekennen van in- of externe vrijheden. Je werkt trajectmatig, weloverwogen en gaat met de gedetineerde op zoek naar creatieve, realistisch haalbare oplossingen om re-integratiedoelen te bereiken. Je bevordert vanuit methodisch handelen de zelfredzaamheid van de doelgroep.

Je werkt veel zelfstandig, maar bent ook goed in het samenwerken. Je bent immers het eerste aanspreekpunt als het gaat om het detentie- en re-integratieplan van de gedetineerden in je caseload. Alle onderdelen vallen onder jouw verantwoordelijkheid, van in- tot uitstroom. Met jouw kennis, ervaring en beschikbare informatie weet je steeds goede keuzes en afwegingen te maken.

VRAGEN OVER DEZE FUNCTIE? Vacaturenummer: 48754

De heer H. Schepers, hoofd D&R 06-51090678

Michiel Snoek, corporate recruiter 06-46891342

Dit neem je mee

 • Een afgeronde hbo-opleiding (bijvoorbeeld social work, sociaalpedagogische hulpverlening of maatschappelijk werk en dienstverlening);
 • Je hebt kennis van de sociale kaart en van methoden voor gedragsbeïnvloeding;
 • Je bent bekend met de doelgroep en hebt ervaring met de penitentiaire kaart, Beginselenwet, penitentiaire maatregelen en detentiemodaliteiten;
 • Je kan gedragsstoornissen, afwijkend gedrag en psychiatrische stoornissen herkennen en hier mee omgaan;
 • Je weet een gedetineerde uit een complexe doelgroep te motiveren en kunt omgaan met psychosociale problematiek.


Dit is jouw kracht:

 • Je kan goed plannen opstellen en bent daarin realistisch en creatief;
 • Je kan goed een netwerk opbouwen en dit onderhouden;
 • Je bent integer, flexibel en kan goed samenwerken;
 • Je weet hoe je mensen kan motiveren en kan omgaan met tegenslagen;
 • Je bent sterk in het vormen van oordelen, plannen en organiseren.
Vacature - Casemanager - werken bij DJI (2)

Dit kun je verwachten

 • Een Individueel Keuzebudget. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en stel je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) of vakantiedagen
 • Volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer
 • Een pensioenregeling
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof
 • Studiemogelijkheden voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling
 • De mogelijkheid gebruik te maken van bedrijfsfitness
 • Werknemers kunnen vanwege het nieuwe CAO-akkoord uitkijken naar een flinke loonsverhoging van 9,7% vanaf juli 2024 tot eind 2025. Bovendien zijn er extra voordelen zoals een verhoogd Individueel Keuzebudget en eenmalige uitkeringen.
 • Salarisniveau -min.Schaal 08- max.Schaal 08
 • Maandsalaris-min.€2.945,00-max.€3.954,00(bruto o.b.v. 36 uur)
 • Dienstverband-Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd(met eventueel een proeftijd van maximaal 1maand)
 • Contractduur-1 jaar
 • Minimaal aantal uren per week-32
 • Maximaal aantal uren per week-36

er zit meer achter werken biJ Penitentiaire Inrichting Heerhugowaard

Je krijgt zo’n driehonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan verpleegkundigen, arbeidsmedewerkers en complexbeveiligers. Wat jullie gemeen hebben, is de professionele en respectvolle zorg voor de gedetineerden. Er verblijft in PI Heerhugowaard een aanzienlijke groep lang gestrafte mannelijke gedetineerden. Daarnaast verblijft een groot percentage levenslang gestrafte gedetineerden in de vestiging. Deze categorie gedetineerden vraagt een specifieke benadering, aangezien het dagprogramma gericht is op zinvolle dagbesteding en een beroep wordt gedaan op de eigen verantwoordelijkheid van de gedetineerden.

Meer over jouw toekomstige afdeling

De Penitentiaire Inrichting (PI) Heerhugowaard bestaat uit de gebouwen Zuyder Bos en Amerswiel en heeft een gevangeniscapaciteit van 340 plaatsen. Zuyder Bos bestaat uit 5 vleugels met 10 afdelingen (totaal 242 plaatsen) met een standaard gevangenisregime. In Zuyder Bos is ook een Extra Zorg Voorziening (EZV). Amerswiel grenst aan Zuyder Bos en bestaat uit elf ‘huisjes’, die in de vorm van rijtjeswoningen zijn opgezet. In Amerswiel zijn op dit moment 7 huisjes (totaal 56 plaatsen) beperkt beveiligde afdeling (BBA) ondergebracht, 2 huisjes (16 plaatsen) beschikbaar voor het experiment ++ en 2 huisjes (16 plaatsen) voor zelfmelders (max. 6 weken).

PI Heerhugowaard kenmerkt zich door een open houding ten aanzien van innovatie en zelfredzaamheid. Er verblijft in PI Heerhugowaard Zuyder Bos een aanzienlijke groep lang gestrafte gedetineerden. Daarnaast verblijft er een grote groep levenslanggestraften. Deze categorie gedetineerden vraagt een specifieke benadering, aangezien hun dagprogramma gericht is op zinvolle dagbesteding.

Meer over deze locatie

Vacature - Casemanager - werken bij DJI (3)

PI Heerhugowaard biedt plaats aan 340 gedetineerden.

Vacature - Casemanager - werken bij DJI (4)

De verblijfstijd van een gedetineerde varieert van 5 dagen strafrestant tot levenslang gestraft.

Vacature - Casemanager - werken bij DJI (5)

Het totale personeelsbestand van PI Heerhugowaard bestaat voor 37% uit vrouwen en 63% uit mannen.

Vacature - Casemanager - werken bij DJI (6)

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft? Er zit meer achter werken bij DJI

Je bent samen met je team én gedetineerden verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Gedetineerden worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.

Meer over werken bij DJI

Bijzonderheden

 • Wanneer je solliciteert op een functie bij DJI dan maak je eenmalig een account aan. Dit zorgt ervoor dat je bij DJI, of bij eventuele andere rijksonderdelen, makkelijk kan solliciteren. Slechts enkele velden zijn verplicht om in te vullen. Met je account kan je ook de status van je sollicitatie inzien, handig toch? Meer informatie hierover vind je in onze sollicitatieprocedure.
 • Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat? Of ben je (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
 • Voor alle functies binnen DJI is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist. DJI vergoedt de kosten voor de aanvraag van een VOG. Wil je weten of je recht hebt op een VOG? Dat kan je hier checken: vogcheck.justis.nl.
 • Thuiswerken behoort tot de mogelijkheden, DJI biedt goede faciliteiten om thuis te werken.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Spreekt werken bij DJI je aan? Solliciteer direct! Hiernaast staat uitgelegd hoe het sollicitatietraject er uitziet.

Tijdens het sollicitatietraject willen we je graag beter leren kennen en kun je ook kennismaken met ons.
We kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

Wanneer je solliciteert op een functie bij DJI dan maak je eenmalig een account aan.

Dit zorgt er voor dat je bij DJI of bij eventuele andere rijksonderdelen makkelijk kan solliciteren. Slechts enkele velden zijn verplicht (zoals je contactgegevens, je cv en je motivatiebrief) om in te vullen en het is mogelijk om je gegevens te laten inlezen van een ander bestand zoals je cv.

Na het indienen van je sollicitatie ontvang je een ontvangstbevestiging.

De voortgang van je sollicitatie kun je zelf vanuit je profiel volgen (handig!). Daarnaast houden we je telefonisch of per mail op de hoogte van de vervolgstappen van het selectietraject. Goed om te weten: het is mogelijk om je profiel binnen je sollicitatie-account zichtbaar te maken voor andere rijksonderdelen zodat zij je kunnen vinden voor eventuele andere vacatures. Belangrijk: je kiest daarvoor zelf, dit staat los van je eventuele sollicitatie(s), en je besluit zelf welke gegevens je wilt delen.

Het eerste gesprek.

Wanneer de vacaturehouder of manager je cv en motivatiebrief positief heeft beoordeeld krijg je een uitnodiging voor een eerste gesprek. Dit is een kennismaking met de organisatie. Bereid je goed voor door je in te lezen over de functie en de locatie waar je solliciteert. Natuurlijk is dit ook het uitgelezen moment voor jou om te kijken of DJI ook bij je past!

Het (online) assessment (voor bepaalde functies).

Voor sommige functies wordt een (online) assessment afgenomen. Zo ja, dan staat dat vooraf in de vacaturetekst aangegeven. Dit assessment wordt meestal tussen het eerste en tweede gesprek afgenomen. De selectiepsycholoog plant, het liefst zo snel mogelijk, met jou het assessment in. Het assessment bestaat meestal uit een rollenspel en een capaciteitentest.

Het tweede gesprek.

Bij een tweede sollicitatiegesprek draait het erom dat de organisatie en jij erachter komen of jullie de juiste match zijn. Het tweede gesprek is dan ook meestal met een aantal collega’s met wie je zou gaan samenwerken. Dus ook nu is het belangrijk een goede eerste indruk achter te laten zodat je ook deze gesprekspartner voor je kunt winnen.

Arbeidsvoorwaardengesprek.

Bij DJI kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden. Naast een mooi salaris bieden wij een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB maak je keuzes die passen bij je eigen wensen, afgestemd op je persoonlijke levensfase en doelen. Onze uitstekende studiefaciliteiten zorgen ervoor dat je je kunt blijven ontwikkelen.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Na het arbeidsvoorwaardengesprek ontvang je een e-mail van Dienst Justis met het verzoek om een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG) aan te vragen. Deze VOG is noodzakelijk om in dienst te kunnen treden bij DJI. Wil je weten of je recht hebt op een VOG? Dat kan je hier checken: vogcheck.justis.nl of hier (voor jongeren) justis.nl/jongeren.

Vacature - Casemanager - werken bij DJI (8)

“Mijn hart ligt bij werken met mensen in een dynamische omgeving, daarom vond ik hier al snel mijn draai”

Veronique werkt als Casemanager bij penitentiaire inrichting Sittard

Huisvesting, dagbesteding, inkomen, psychische gezondheid: allemaal onderwerpen waarvoor Veronique oog heeft. Als casemanager ondersteunt ze gedetineerden in de penitentiaire inrichting Sittard bij het opstellen en uitvoeren van hun re-integratieplan. Verbinden staat daarbij voorop. Vanuit een regisserende rol schakelt ze met gedetineerden, collega’s en ketenpartners, zoals gemeentes en de daklozenopvang. Met als doel? Mensen zo goed mogelijk klaarstomen voor de maatschappij om recidive te voorkomen.

Lees het verhaal van Veronique

Teamleider beveiliging/operationeel manager Rotterdam Begeleiding en bewaring MBO - 4
Penitentiair Inrichtingswerker regio Zaanstad / Schiphol / Heerhugowaard Meerdere locaties Begeleiding en bewaring MBO - 2/VMBO - Theoretisch (MAVO)
Instructeur Lichamelijke Opvoeding Almere Begeleiding en bewaring Bachelor - HBO/MBO - 4

Bekijk onze vacatures

Vacature - Casemanager - werken bij DJI (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tish Haag

Last Updated:

Views: 5806

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tish Haag

Birthday: 1999-11-18

Address: 30256 Tara Expressway, Kutchburgh, VT 92892-0078

Phone: +4215847628708

Job: Internal Consulting Engineer

Hobby: Roller skating, Roller skating, Kayaking, Flying, Graffiti, Ghost hunting, scrapbook

Introduction: My name is Tish Haag, I am a excited, delightful, curious, beautiful, agreeable, enchanting, fancy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.